Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

Субота, 18.05.2024, 13:46
Головна » Архів матеріалів

Василь Блохін (1895-1955) - чи не найбільший сталінський кат, що "працював" на Луб'янці і особисто розстріляв понад 10 000 осіб. "Чорнороб" здобув своїм ремеслом прихильність самого "вождя народів". Він без вагання був готовий відправити на той світ будь-кого і будь-коли. У списку його жертв чимало відомих прізвищ. Нерідко,він зводив зі світу своїх колишніх приятелів і друзів. Зрештою,вони теж займалися подібним "ремеслом" і, врешті-решт,самі ж стали жертвами. Цікаво,як цей "герой" почувався, коли після важкого "трудового дня" приходив додому, вечеряв, спілкувався з рідними? Статтю про В.Блохіна можна прочитати в розділі - "Каталог статей".
Переглядів: 316 | Додав: Адмін | Дата: 08.09.2010 | Коментарі (0)


Громадська ініціатива "Оновлення країни” звернеться до Генеральної прокуратури України з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності міністра освіти і науки Дмитра ТАБАЧНИКА за порушення закону і заперечення встановленого українським судом факту, що Голодомор 1932-33 років був актом геноциду українського народу.

Як повідомили УНІАН у Громадській ініціативі "Оновлення країни”, за словами її координатора Валентина НАЛИВАЙЧЕНКА, заява міністра освіти щодо Голодомору прямо суперечить статті 2 Закону "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні”, у якій визначено: "Публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні визнається наругою над пам`яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності українського народу і є протиправним”.

"Оновлення країни” закликає народних депутатів України, особливо від Донецьк ... Читати далі »
Переглядів: 248 | Додав: Адмін | Дата: 06.09.2010 | Коментарі (0)


Бандера – єдиний лицар у Європі, хто 1941 року сказав Гітлеру «ні»... УПА зростала в боротьбі з фашистами... енкаведешників видавали себе за вояків УПА, убивали дітей, жінок...

У День Незалежності, коли я поверталася додому, проходячи повз мітинг на одній з центральних площ Києва, почула короткий, тривалістю з хвилину, виступ котрогось з мітингувальників. Цей виступ мене буквально заворожив. Літній чоловік говорив про те, що незалежність слід здобувати щодня і щодня доводити, що ми її варті. А щоб стати вільними, треба хотіти стати вільними. У цих словах було стільки внутрішньої сили й щирості, що я вирішила поспілкуватися з промовцем.

Степан Семенюк – один із перших творців загонів Української повстанської армії, колишній в’язень, чий смертний вирок замінили на 20 років каторжних робіт. І він один з останніх вої ... Читати далі »
Переглядів: 524 | Додав: Адмін | Дата: 03.09.2010 | Коментарі (0)


З 27 на 28 серпня 2010 року "невідомі" облили фарбою погруддя Ярослава Стецька у центрі міста і сплюндрували пам'ятник Я.Стецьку у його селі поблизу Тернополя. З огляду на те, що перед тим було знищено пам'ятні дошки Славі Стецько і Омеляну Польовому, це скидається на сплановану "акцію". Обидві "акції" було вчинено напередодні святкувань - перша - перед Днем незалежності, друга - перед Днем міста. "Винних" досі "шукають". Звісно, повернутися до радянських символів на Галичині вже не видається можливим, бо, практично, в кожнім селі і місті є пам'ятники, дошки, погруддя, барельєфи героям визвольних змагань. Втім, як видно, у декого досі є ностальгія за Сталіним і сумнозвісним минулим.
Переглядів: 277 | Додав: Адмін | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)


Back to USSR, або мистецтво витинанки з підручника історії Протягнуті «за вуха» зміни до програми, на підставі яких чиновники від освіти змусили авторів переписувати підручники, не оформлені наказом. Так само, попри перехід на 11- річну освіту, на сайті МОН неможливо знайти програму з історії для школи – там де вона має бути, є лише файлик із програмою для п’ятикласників. Виглядає, що зараз у поті чола цензурують історію як Русі, так і козаччини, і, звісно, - буремного ХХ століття. Сьогоднішня влада, перебуваючи в опозиції, нещадно критикувала «помаранчевих» за надмірне захопленням гуманітарною сферою. Проте вже перші кроки нових керівників держави показали, що це захоплення успадкували й вони. Розмов про репресії, Голодомор, УПА чи інші проблеми українського минулого в суспільстві ... Читати далі »

Переглядів: 309 | Додав: Адмін | Дата: 01.09.2010 | Коментарі (0)


Білоруська опозиція не виключає «киргизького сценарію» зміни влади у Білорусі 


Лідер опозиційної Білоруської партії свободи Сергій Висоцький не виключає силового сценарію зміни влади у Білорусі. «Сьогодні Росія проводить жорстку антилукашенківську кампанію за схожим сценарієм, що і в Киргизії. Фільми про злочини Лукашенка «Крестный отец», «Крестный отец-2», що транслюються на НТВ, є свідченням про бажання Росії втілити силовий варіант у Білорусі», – наголошує Висоцький.

Опозиційний політик розповів, що фільми про Лукашенка мали величезний резонанс у білоруському суспільстві, бо до цього ніхто такої інформації не мав. «В цих фільмах є правда, однак чому їх не показали раніше, а саме зараз, перед початком президентських виборів?» ... Читати далі »
Переглядів: 258 | Додав: Адмін | Дата: 30.08.2010 | Коментарі (0)


ВО "Свобода", Конгрес Українських Націоналістів, ЧМГО "Молода Просвіта", "Патріот України", ВО"Тризуб" ім. С.Бандери пройшли на День Незалежності вулицями Чернігова, алеєю Героїв і Валом до пам’ятника гетьману Мазепі, де відбулося віче.

Близько ста учасників націоналістичних організацій міста взяли участь у святкуванні 19-ої річниці Незалежності України. Колона патріотів, під гаслом - "Колоною борців, а не отарою рабів", пройшла центральними вулиц ... Читати далі »

Переглядів: 327 | Додав: Адмін | Дата: 25.08.2010 | Коментарі (0)



Микола ПШЕВЛОЦЬКИЙ, голова Львівської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів під час Інтернет-марафону в «МЕДІАСТАР» висловив свої думки про досягнення і проблеми України за 19 років Незалежності. Політик переконує: найбільша проблема полягає в тому, що Україна стоїть перед загрозою втрати своєї національної ідентичності. А головним все-таки залишається те, в якому напрямку Україна розвивається і якою вона буде в майбутньому.

«На жаль, розмову в контексті Дня Незалежності України нам доводиться розпочинати із проблем, – каже Пшевлоцький. – Незалежність – це вже сама цінність і найбільший здобуток. Та часто забуваємо, що окрім гордості, це ще і велика відповідальність, і величезний обов’язок ... Читати далі »
Переглядів: 238 | Додав: Адмін | Дата: 23.08.2010 | Коментарі (0)

У Тернополі вандали розбили барельєф Слави Стецько 

У ніч з 17 на 18 серпня у Тернополі вандали розбили меморіальну дошку видатній українській громадській та політичній діячці, голові ОУН(р), Президенту Антибільшовицького Блоку Народів, народному депутату трьох скликань, Голові КУН Славі Стецько.

За словами охоронця будинку, на якому було розміщено барельєф, близько другої години ночі він почув сильний гуркіт. Коли він вийшов на подвір’я, то побачив, що меморіальна дошка збита зі стіни і лежить на землі. Правоохоронцям, що приїхали за викликом, впіймати зловмисників не вдалося.

Голова Тернопільської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Іван Білах переконаний, що це спеціально спланована напередодні Дня Незалежності провокація проросійських сил. «Що це не випадковість, засвідчує ... Читати далі »
Переглядів: 278 | Додав: Адмін | Дата: 22.08.2010 | Коментарі (0)



Прийди у вишиванці і покажи всім, що ти українець і це твоя земля! Не дозволяй робити себе національною меншістю!

План заходів на 24 серпня:
10.00 – збір учасників на розі вулиць Магістратської та Комсомольської, неподалік офісу ВО «Свобода» (вул..Комсомольська 10)
10.30 – рух сформованої колони патріотичних сил міста до каменю Борцям за волю.
11.00 – рух колони до пам’ятника гетьману Мазепі, де відбудеться віче «Право незалежності»
11.20 – урочиста служба Протоієрея Благочинного Катерининського собору отця Євгена (Орди)
11.40 – виступи організаторів
13.00 – спортивно-розважальні заходи на пляжі «Золотий Берег»

Організатори: ВО "Свобода", КУН, ЧМГО "Молода Просвіта", "Па ... Читати далі »
Переглядів: 231 | Додав: Адмін | Дата: 21.08.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 11 »