Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

Четвер, 25.04.2024, 12:06
Головна » 2010 » Серпень » 25 » Колоною борців, а не отарою рабів
13:03
Колоною борців, а не отарою рабів


ВО "Свобода", Конгрес Українських Націоналістів, ЧМГО "Молода Просвіта", "Патріот України", ВО"Тризуб" ім. С.Бандери пройшли на День Незалежності вулицями Чернігова, алеєю Героїв і Валом до пам’ятника гетьману Мазепі, де відбулося віче.

Близько ста учасників націоналістичних організацій міста взяли участь у святкуванні 19-ої річниці Незалежності України. Колона патріотів, під гаслом - "Колоною борців, а не отарою рабів", пройшла центральними вулицями міста, у супроводі представників правоохоронних органів. Учасники пішої ходи  вигукували патріотичні гасла, співали
українських пісень.

Націоналісти взяли участь у офіційних заходах - покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, де спонукали владу заспівати Гімн України, а не обмежитись піснею «Реве та стогне Дніпр широкий». Серед присутніх були розповсюджені агітаційні матеріали анти владного змісту.

Представники націонал-патріотичних партій та жителі міста були вражені присутності на святі агітаторів від Партії 
Регіонів, які окрім партійної символіки прикрасили себе московською символікою.

Після покладання квітів Кобзарю, колона рушила до пам’ятника Івану Мазепі де відбулося віче – «Право 
 Незалежності». От. Євген (орда) проголосив проповідь та провів богослужіння. На віче лунали промови учасників, які наголошували на складну політичну ситуацію в Україні та закликами до боротьби з проявами українофобства, які поширює нинішня влада.

Після офіційної частини, на стадіоні «Золотий берег», молоді патріоти провели спортивні змагання. В план заходів входило: командні змагання з регбі, перетягування канату, козацька гра «лава на лаву», вправи з гирьою, кульова стрільба.

Прес-служба ЧОО КУН

 












Фото: Ярослав Федорина

Переглядів: 326 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: