Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

П`ятниця, 26.04.2024, 17:38
Головна » 2010 » Серпень » 23 » Інтернет-марафон «МЕДІАСТАР»
18:11
Інтернет-марафон «МЕДІАСТАР»


Микола ПШЕВЛОЦЬКИЙ, голова Львівської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів під час Інтернет-марафону в «МЕДІАСТАР» висловив свої думки про досягнення і проблеми України за 19 років Незалежності. Політик переконує: найбільша проблема полягає в тому, що Україна стоїть перед загрозою втрати своєї національної ідентичності. А головним все-таки залишається те, в якому напрямку Україна розвивається і якою вона буде в майбутньому.

«На жаль, розмову в контексті Дня Незалежності України нам доводиться розпочинати із проблем, – каже Пшевлоцький. – Незалежність – це вже сама цінність і найбільший здобуток. Та часто забуваємо, що окрім гордості, це ще і велика відповідальність, і величезний обов’язок. Події останнього часу це підтвердили. Просто радіти з того, що ми незалежні, самостійні, державні – цього недостатньо. Потрібно багато працювати, аби та незалежність не втратила змісту».

За його словами, українська держава сьогодні не є повноцінною і самодостатньою. Однак, це не означає, що потрібно опускати руки, радше навпаки – працювати і ніколи не втрачати оптимізму і віри в краще майбутнє.

«Свобода людини – свобода народу. Не буває одного без іншого. Людина не може почуватись комфортно без достатнього розвитку своєї нації. Для мене, саме нація є головним суб’єктом історичного процесу. І з цього треба виходити», – міркує Микола Пшевлоцький.

На думку голови Львівської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів, одним із головних завдань, що потрібно вирішити – які шляхи обрати Україні, аби ствердити свою національну сутність, національну ідентичність.

«Вибори – це тільки певний етап суспільного життя, це певний момент політичного процесу. Визначальними є набагато глибинніші процеси. В цьому сенсі, мова йде про національну і громадянську зрілість, наскільки суспільство дозріває до свого самоусвідомлення, до самоповаги, національної гідності. Останні роки показали, що процес національного осмислення дуже поступовий. Можна змінити раптово владу, політичних персоналії, але суспільні зміни проходять набагато повільніше. В цьому полягає особливість історичного процесу. Ми сподівались, що незалежність, це ключик до відритих дверей. Це просто відкрилась можливість для нашої самореалізації української нації», – резюмував політик.

Детальніше на http://mediastar.net.ua/top/5247-mikola-pshevlockij-foto-video.html

Переглядів: 237 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: