Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

П`ятниця, 19.04.2024, 03:58
Головна » 2010 » Жовтень » 6 » Захистимо державність української мови!
22:09
Захистимо державність української мови!

Заява Проводу ОУН

 

Напередодні виборів до місцевих органів влади деякі безвідповідальні політичні сили, намагаючись вкотре заручитись підтримкою проросійської частини населення, підготували антиконституційний законопроект про надання російській мові статусу офіційної. Науковці, експерти, патріотичні громадські організації в Україні і діаспорі, широка українська спільнота виступили з рішучим протестом проти політичних спекуляцій на мовній тематиці, котра розколює суспільство.

Організація Українських Націоналістів (бандерівців) стверджує, що в Україні жодним чином не порушуються права російськомовної меншини, натомість явища дискримінації української мови, котрі мають всі ознаки відвертої українофобії, цілеспрямовано поширюються, зокрема в східних і південних регіонах України.

Сьогодні найбільшого захисту в Україні потребує саме українська мова, котра століттями піддавалася утискам і заборонам московського імперського центру.

ОУН стверджує державність української мови, виступає на її захист і закликає українців активно протестувати проти намагань розколоти громадян України за мовною ознакою.

 

Голова Проводу ОУН (б)

 Стефан РОМАНІВ
Переглядів: 260 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: