Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

П`ятниця, 26.04.2024, 14:09
Головна » 2010 » Серпень » 15 » Заява КУН
12:22
Заява КУН
                                       

Конгрес Українських Націоналістів вимагає звільнити члена Комуністичної партії України Валерія Солдатенка з посади голови Інституту національної пам’яті за упереджену оцінку історичних явищ, пов’язаних зі злочинами комуністичного режиму в Україні.

Перші публічні заяви новопризначеного голови ІНП, зокрема заперечення ним Голодомору 1932 – 1933 рр. як геноциду української нації та оцінка боротьби ОУН-УПА в стилі комуністичної пропаганди СРСР, засвідчують неспроможність Валерія Солдатенка очолювати структуру, яка покликана відновити національну пам'ять українців.

З приходом комуніста Солдатенка на посаду голови Інституту національної пам’яті український народ фактично втратив важливу громадську установу, яка займалася очищенням української постколоніальної історії від російських та радянських імперських нашарувань і викривлень.

Ми переконані, що член КПУ апріорі не може об’єктивно оцінювати події української історії, пов’язані із злочинами Компартії СРСР, чиєю прямою спадкоємницею виступає сьогодні Компартія України. Нагадаємо, що у липні 2009 року Парламентська асамблея ОБСЄ прийняла резолюцію, в якій прирівняла радянський комуністичний режим до нацизму і закликала до міжнародного осуду цих тоталітарних режимів. Наступним логічним кроком мав би стати міжнародний суд над комунізмом та заборона комуністичних партій у всіх цивілізованих країнах світу.

Тим більш ганебно на фоні осуду міжнародною спільнотою злочинів комунізму виглядають призначення в нашій державі на посади установ, які мали б ці злочини викривати і досліджувати, членів Компартії. Так, зокрема, головою Державного комітету архівів України є комуністка Ольга Гінзбург, відома скандальним знищенням історичних документів про злочини радянської влади, а тепер й Інститутом національної пам’яті керує комуніст Солдатенко. З перших кроків на посаді голови ІНП стало зрозуміло, що головним завданням Валерія Солдатенка буде замовчування злочинів комуністичного режиму.

Конгрес Українських Націоналістів наголошує, що заперечення Валерієм Солдатенком Голодомору як акту геноциду української нації є глумлінням над пам’яттю мільйонів українців, які стали жертвами штучного голоду. Ми вважаємо неприпустимим і злочинним для голови ІНП порушувати Закон «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», перша стаття якого чітко визначає Голодомор 1932-1933 рр. як геноцид українського народу.

Голодомор 1932-1933 років в Україні актом геноциду визнали 23 країни світу, зокрема Австралія, Аргентина, Бразилія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Іспанія, Італія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Польща, Словаччина, США, Угорщина, Чехія.

Ревізія досягнень попередньої влади у дослідженні таких трагічних і складних сторінок української історії, як Голодомор 1932 – 1933 рр., визвольна боротьба ОУН-УПА, зумовлена суто політичними чинниками, бажанням догодити Кремлю і не має нічого спільного із науковими дослідженнями. Прикро, що нинішня влада, виразником позиції якої є Валерій Солдатенко, так і не спромоглася позбутися комплексу «молодшого брата» і самостійно давати оцінку подіям власної історії.

Конгрес Українських Націоналістів як один з ініціаторів створення Інституту національної пам’яті наголошує на важливості повноцінного функціонування подібної інституції в обтяженій пострадянською спадщиною українській державі. Ми наголошуємо, що ігри з історичною пам’яттю є вельми небезпечними і можуть мати негативні наслідки для майбутнього України. Президент Янукович і його команда повинні відчувати відповідальність перед українською нацією, яка не пробачать їм знущання над трагічними сторінками української історії задля сьогоденної прихильності своїх московських хазяїв.



Президія Головного Проводу Конгресу Українських Націоналістів

Переглядів: 305 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: