Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

Четвер, 18.04.2024, 19:44
Головна » 2010 » Вересень » 26 » Влада відповідальна перед народом
00:13
Влада відповідальна перед народом
Стефан Романів: «Влада відповідальна перед народом. Хто буде нести цю відповідальність?»
«Часткове повернення розділу про Голодомор в Україні 1932-33 років на сайт Президента України та директива про виведення Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» з підпорядкування CБУ – це показник того, чого можна досягти в суспільстві, якщо в Україні та в діаспорі будемо об’єднуватися під гаслом, яке сформулювала на цей час Організація Українських Націоналістів (б) – «Головне – не мовчати». Це стосується усіх справ, які спрямовані зі сторони влади на порушення людських прав або намагання переписати історію України», - вважає Голова Проводу ОУН (б) Стефан Романів.

Це доказ того, що можна зробити, кoли ми скоординовано діємо, коли стaвимо на перше місце ідею, чітке завдання, справу. Різні громадські організації в Україні та за кордоном спільно проводили акції, вимагали змін, бо вони поділяють спільні цінності

Ще далеко до того, що хотілося б осягнути, але це поступові кроки.

Не можна мовчати, а необхідно і надалі вимагати, щоб будь-яка дія влади або тих, хто діє від імені влади, яка направлена на деукраїнізацію України, була засуджена та відмінена.

Часткове повернення розділу про Голодомор на сайт Президента - це лише повернення розділу, який ніхто не мав права знімати. Наступним кроком має бути повернення повного варіанту, який, між іншим, лише 12 годин був на сайті.

Разом з тим постає вимога до Президента публічно змінити свою офіційну позицію щодо юридичної оцінки Голодомору як геноциду, яка прозвучала під час виступу у Страсбурзі, де він незаконно заперечив геноцидну природу Голодомору.

Ніхто не заперечує, що Голод був також в інших країнах Совєтського Cоюзу, але фактом є те, що доводять архівні матеріали – директиви, підписані Сталіним та іншими чільними особами, були злочином проти людства, актом геноциду супроти української нації.

Рішення про передачу музею «Тюрма на Лонцького» із підпорядкування СБУ до Інституту національної пам’яті також ще не розв’язує проблеми. Адже нинішній Голова УІНП В.Солдатенко вже показав свої комуністичні, антиукраїнські погляди. Уряд, передаючи музей в підпорядкування УІНП, мусить оприлюднити акт передачі, в якому повинно бути чітко зазначено, що цей об’єкт буде і надалі виконувати роль, задля якої музей було відкрито, а саме – бути осередком з висвітлення антиукраїнських дій комуністичної та нацистської влади і їхніх злочинів проти українського народу. Чи так і буде, враховуючи публічні виступи теперішнього голови – велике питання.

Затримання Руслана Забілого, директора музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» та 14 годинне затримання в СБУ, подібний візит CБУ до УКУ – це грубі порушення людських прав та намагання представників влади перешкодити процесу українізації.

"Президент України повинен перевірити усі ці інциденти та притягнути до відповідaльності тих, хто зловживав своєю посадою. Президент повинен негайно звільнити не лише чиновників, які виконували неправове доручення, але насамперед тих, хто давав безпосередні вказівки, серед них і голову CБУ. Хтось мусить понести відповідальність за дії, які псують імідж України", - заявив лідер ОУН.

Довіру треба здобувати не фразами чи обіцянками, а дотриманням українських цінностей, міжнародних стандартів щодо людських прав та відповідальністю за свої кроки.

Щоб дотриматися заявлених стандартів, Президент має завершити ряд справ, наприклад, звільнити міністра освіти Дмитра Табaчника за його антиукраїнське ставлення до питань української мови, намагання переписати шкільні програми та підручники, виключаючи із них питання про Голодомор, національно-визвольну боротьбу та інші аспекти нашого українського патріотичного виховання. Ці намагання – небезпечні кроки, які матимуть негативні наслідки для майбутніх поколінь і тут не можна мовчати. Необхідно й далі домагатися звільнення Д.Табачника.

Громадський тиск змусив владу змінити позицію, але необхідно брати також до уваги, що усі ці події відбулися напередодні поїздки Президента до CШA. Президент звернувся з листом до Українського Конгресового Комітету Aмерики, заявляючи про необхідність співпраці. Однак чи можна цьому довіряти?

«Ми повинні говорити з вами в усьому світі одним голосом – голосом українських національних інтересів. Я вірю, що так буде. Я переконаний, що ми знайдемо порозуміння, бо впевнений – ніхто з вас не хоче злого Україні. Ми всі – за процвітання і добробут нашої землі, за те, щоб світ поважав Україну", - написано у листі Президента України до Українського Конгресового Комітету Америки.

Однак говорити одним голосом ми будемо тоді, коли зрозуміємо, що Президент так само рішуче виступає проти тих, хто діє на зло країні, і не дає її розвиватися. Не зробивши цього він тим самим підтримує антиукраїнські сили в уряді та в своєму оточенні.

Президент зобов’язаний:

1. Змінити голову CБУ та звільнити чиновників, які своїми діями сприяли порушенню людських прав.

2.Звільнити міністра освіти Дмитра Табачника.

3. Замінити голову УІНП на людину, яка здатна розбудовувати Інститут у тому напрямі, для чого він був створений.

До сьогодні ці керівники своїми виступами, своїми дорученнями, своїми діями показували, що вони не розуміють нинішню Україну, компрометуючи державу і главу цієї держави.

4. Вимагати від уряду підготувати та опублікувати угоду про передачу музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» та забепечити його роботу з тією метою, для якої його було створено.

5. Припинити переслідування Руслана Забілого.

УІС
Переглядів: 334 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: