Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

Четвер, 25.04.2024, 18:03
Головна » 2010 » Вересень » 20 » Відкритий лист до Президента України
10:39
Відкритий лист до Президента України


Відкритий лист до Президента України

 Провід і все членство ОУН(б)  висловлює обурення  щодо існуючого політичного стану та порушення прав і свобод людини в Україні:

Пане Президенте!

У своїх виступах Ви неодноразово заявляли, що будете принципово обстоювати людські права і запобігати їх порушенню, а також заявили, що потрібні докази таких порушень.

Доказів на сьогоднішній день маємо більше, ніж достатньо. Але на даний момент дуже гострою й актуальною є справа Руслана Забілого та свавільні дії СБУ проти працівників Національного музею та Меморіалу жертв окупаційного режиму "Тюрма на Лонцького” у Львові.

Далі збільшується тиск проросійських сил та, очевидно, знаходять Вашу підтримку позиції тих членів уряду, які хочуть переписати історію і наше минуле, а зокрема позиції міністра освіти Дмитра Табачника.

Окремі кроки, які були зроблені CБУ, відколи на чолі цієї структури став Валерій Хорошовський, були направлені на згортання доступу до розсекречених документів, пов’язаних із відновленням національної пам’яті українського народу, в тому й періодів законної боротьби українців проти комуністичного режиму.

Cлужба безпеки України вже неодноразово чинила тиск на академіків, істориків, політиків і ці дії не отримали осуду з Вашого боку та з боку Вашої Адміністрації.

Очевидним стає те, що в Україну знову повертається почуття страху перед діями влади, складається враження, що країна вертається до свавільних радянських часів. Імідж України у світі чимдалі падає. Ряд іноземних держав активно звертають увагу на випадки порушення прав і свобод людини в Україні і роблять свої висновки.

Звіт Міжнародної Організації «Amnesty International» у квітні 2010 р. подав інформацію про випадки насильства та порушення людських і національних прав українців. Він також містив рекомендації, які полягали, зокрема, в тому, щоб Президент оприлюднив статистику випадків порушення людських та національних прав та прозвітував, що зроблено, щоб запобігти такій ситуації; створити незалежну структуру, яка слідкуватиме за випадками порушення прав людини міліцією, CБУ та іншими державними структурами.

 

В обставинах, які складаються останнім часом в Україні та викликають чимдалі більше занепокоєння, ОУН вважає, що

·         Президент повинен негайно звільнити Голову CБУ та притягнути до відповідальності осіб, які брали участь у затриманні невинного історика.

·         Необхідно негайно повернути Руслану Забілому і працівникам музею вилучені речі та відновити безперешкодну працю музею "Тюрма на Лонцького”.

·         Припинити переслідування істориків та дослідників, які відкривають правду про радянську комуністичну владу і визвольну боротьбу українців у ХХ столітті.

·         Негайно відповісти перед народом на рекомендації, дані у звіті Міжнародної Організації «Amnesty Internationals».

 

Конституційний обовязок Президента зобов’язані захищати інтереси України та її громадян, а не  підтримувати позиції тих, які порушують ці права й завдають шкоди державі й українській нації.

 

Cтефан Романів                             Голова ОУН (б)

16 -го вересня 2010



Переглядів: 296 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: