Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

Четвер, 28.03.2024, 19:12
Головна » 2011 » Лютий » 16 » VI Всеукраїнський Збір МНК
13:32
VI Всеукраїнський Збір МНК


Молодість – енергія – перспектива!

 

Відбувся VI Всеукраїнський Збір МНК

 

5 лютого 2011 року на Тернопільщині відбувся VI Всеукраїнський Збір Молодіжного Націоналістичного Конгресу, на якому були присутні понад 70 гостей і делегатів з більшості регіонів України. Розпочався Збір виконанням гімну України, після чого учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять Почесних членів МНК Олександра Богатирчука (який трагічно пішов з життя 6 травня 2002 року) та заступника Голови Проводу ОУН, "хрещеного батька” МНК Івана Гавдиди (вбитого у м. Києві 30 серпня 2003 року).

Далі Збір продовжився привітальними словами гостей, серед яких були Тарас Гребеняк та Василь Бойко – представники Центру Національного Відродження ім. Степана Бандери, Олександр Солонтай – громадський діяч, голова ФРІ в 2004-2008 роках, Святослав Липовецький – історик та публіцист, Віктор Рог та Олег Медуниця – Почесні члени МНК, Андрій Парубій - народний депутат України, Віктор Бобиренко - голова управління молоді і спорту Сумської ОДА в 2005-2010 роках та інші, серед яких – засновники МНК. Помпезності і урочистості згаданій події сприяло те, що днями виповнилося 10 років з дня заснування Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

"Коли ми тільки стояли на витоках творення МНК, я твердо знав - наше завдання - вберегти молодь від зневіри. Пройшло десять років і я тепер можу сказати - ми і наші наступники із завданням справились. Я бажаю вам скреготу сумління, відповідальності перед тими, хто в 1929 році створював ОУН і перед тими, хто сьогодні робить перші кроки. Якщо не ми, то хто? Якщо не зараз, то коли? Будьте активними, принциповими, станьте кращими за нас і високо тримайте червоно-чорний стяг” - сказав у своєму виступі перший Голова МНК Віктор Рог.

Василь Бойко зачитав привітання від Голови Проводу ОУН (б) Стефана Романіва, в якому Голова зазначив: «Історія націоналістичного руху від самого початку творилася, живилася і реалізувала себе з допомогою, в основному, української молоді. Великі Чини творили молоді українці, які горіли завзяттям та були одержимі ідеєю служити своєму народові. Бажаю вам продовжувати цю славну традицію, яка єдина стане гарантією, що майбутнє української нації буде в надійних руках».

Наступною точкою в програмі збору стали звіти Голови МНК Ярослава Іляша, Голови Секретаріату Рустамі Якименка та Голови Ради Честі Ярослава Фурса. Варто відмзначити той факт, що у звітах було виголошено не тільки про здобутки МНК за останньої каденції керівництва. Зокрема в своєму звіті Голова Секретаріату Рустамі Якименко відзначив успіхи в роботі інформаційно-пропагандивної референтури, розповів про фінансові здобутки організації, а також піддав конструктивній критиці роботу організації за підзвітний період.

"Діяльність організації завжди оцінюється за її результатами, вік організації триває доти, доки вона дає результат. Тому важливим для будь-якої громадської організації є її визнання. МНК увійшов в ТОП-10 молодіжних громадських організацій України за 2010 рік за версією Studnews і зайняв 2 місце в списку найефективніших молодіжних громадських організацій за результатами дослідження Агенції стратегічних досліджень” - про це повідомив у своєму звіті Голова МНК Ярослав Іляш.

Емоційного навантаження VІ Всеукраїнському Збору надавало глибоке усвідомлення зміни поколінь та відповідальності членства гідно продовжити справу попередників.

«Починається нова ера в діяльності МНК. Від керівництва в організації відходять ті, хто засновував її і проходив складні віхи у її діяльності. Естафету перебирають ті, кого ми вишколювали в таборах і на семінарах, кого гартувала наша буремна і екстремальна, до певної міри, діяльність» - заявив у своєму звіті Голова організації Ярослав Іляш.

«За останні 10 років організація стала для мене не тільки місцем, де я мав змогу сповнювати свої обов’язки перед Батьківщиною і служити Ідеї, а й середовищем вірних друзів, родинних стосунків, екстремальних пригод та незабутніх емоцій, які залишаться зі мною на все життя».

Ярослав Іляш завершив свій виступ словами вдячності тим, з ким довелося працювати, та настановою для нового керівництва МНК: «Я зробив усе, що міг… Нехай ті, що підуть за мною, - зроблять більше і краще».

Далі Збір обрав нове керівництво Молодіжного Націоналістичного Конгресу. Головою організації одноголосно обрано Сергія Кузана (Київ), який до цього часу обіймав посаду заступника. Його заступниками стали Андрій Бень (Львів) та Богдан Яремко (Тернопіль), Головою Секретаріату обрано Катерину Аврамчук (Київ). До складу Центрального Проводу МНК увійшли Іван Кішка (Київ), Рустамі Якименко (Київ) та Дмитро Жмайло (Полтава).

Так само суттєво було оновлено і склад Ради Честі. Головою було обрано Олександра Скибу (Волинь). До її складу увійшли Соломія Фаріон (Львів), Максим Балабко (Київ), Олександр Вовк (Суми) та Олексій Слободянюк (Харків).

Далі зі своїм баченням розвитку та перспектив організації до учасників Збору звернулись новообраний Голова Ради Честі Олександр Скиба та Голова організації Сергій Кузан.

Новий Голова МНК наголосив: «Ми не партія, що шукає «розклейщиків листівок» та «професійних патріотів». Все, що ми робимо – це наші ініціативи і наша ж відповідальність. Перед Ідеєю, організацією, зрештою – перед самим собою. Бо ми робимо те, у що віримо…

Пасивність – прикмета раба. Тому звертаюсь до кожного: ви можете не бути суперкреативними чи фахівцями в усіх областях знань, - але будьте ініціативними. Будьте корисними для реалізації наших ідей: прийдіть і зробіть хоч маленьку, але важливу справу.

Без сумніву, нинішня влада перекриває кисень усьому патріотичному, а тим більше – націоналістичному. Тому нашим єдиним шляхом на ближчу перспективу є створення потужного руху опору аж до поборення всього, що нищить українську націю…»

 

Наприкінці Збору слово взяв народний депутат України Андрій Парубій: «…Стаються такі випадки, коли зневіра пожирає все і кожного, паніка змінюється жахом, а зрада прагне тріумфу…  Опір зламано і фронт є прорваним… Командири рятуються ганебною втечею… Але знаходяться ті, хто знову піднімається після поранень і важких ударів… Хто знову піднімає прапор, формує фронт і відбиває удар. За такими йдуть лише найвідважніші. Такі стають взірцем віри і твердинею духу. Таких людей чекає слава і перемога… Я вірю і знаю: Молодіжний Націоналістичний Конгрес є саме такою організацією».

Напередодні, в рамках програми VI всеукраїнського збору МНК відбулося ще два заходи. Перший – круглий стіл на тему: «Молодіжний націоналістичний рух в Україні. 10 років МНК». Круглий стіл проходив більше у форматі «зустрічі старих друзів», адже його учасниками стали засновники і теперішні діячі організації, ті, хто має досвід роботи і спільних акцій з МНК.

Другий захід – це покладання квітів в Тернополі до пам’ятників Провідників ОУН Степану Бандері та Ярославу Стецьку.

Збір завершився святковими урочистостями і концертною програмою на честь 10-ї річниці Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

Новообране керівництво МНК, в особі Голови Секретаріату Катерини Аврамчук, подякувало усім, хто весь цей довгий час були і залишаються надалі нашими побратимами, наставниками і вчителями; за довіру і за те, чого вони нас навчили - залишатися вірними своїм принципам й ідеям завжди і повсякчас, не шукати легких шляхів і виправдань своїм поразкам, навчили боротися і перемагати.

 

Василина Краплюх,

Інформцентр МНК

Переглядів: 404 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: