Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

Субота, 27.04.2024, 06:29
Головна » 2010 » Липень » 19 » У Полтаві обскубали пір’я з двоголового орла
16:02
У Полтаві обскубали пір’я з двоголового орла

17 липня активісти Руху добровольців «Простір свободи» провели в Полтаві акцію протесту проти намірів міської влади увінчати пам’ятник коменданту міста часів Полтавської битви Олексію Келіну скульптурою двоголового російського орла.

Учасники акції обскубли пір’я зі стилізованого опудала двоголової істоти, яку потім викинули на смітник. До дійства охоче долучалися всі бажаючі.

Активісти «Простору свободи» назвали наміри встановити в Полтаві символ поневолення України приниженням національної гідності українців і закликали небайдужих полтавців не допустити відкриття композиції, наміченого на 23 вересня. Натомість вони вимагали відкрити пам’ятник гетьману Івану Мазепі, виготовлений за пожертви громадян, який міська влада спочатку дозволила встановити, але пізніше скасувала власне рішення.

Знищення символу російської імперії супроводжувалося скандуванням «Геть мутанта - окупанта!», «Мазепу – в Полтаву, мутанта – в канаву!».

«Міський голова Матковський надто далеко зайшов у своєму українофобстві. Він не дає відкрити давно відлитий пам’ятник гетьману Мазепі, який боровся за незалежність України і будував у Полтаві храми та школи, водночас жити не може без двоголового імперського орла, встановлення якого обійдеться в 300 тисяч гривень бюджетних коштів», - заявив голова Полтавського осередку «Простору свободи» Євген Янкевич.

Українська Інформаційна Служба

Переглядів: 355 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: