Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

П`ятниця, 29.03.2024, 02:20
Головна » 2010 » Жовтень » 13 » Табачник - неук
14:55
Табачник - неук

Жулинський розповів, що Табачник не має жодного уявлення про сучасну літературу


"Забажавши відмінити вивчення у школах сучасних українських письменників, міністр освіти Табачник довів, що не має жодного уявлення про сучасну літературу в принципі!", - про це повідомив Микола Жулинський, директор Інституту літератури ім.Шевченка НАН під час прес-брифінгу, присвяченому 10-й церемонії нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс та пісенної лірики про кохання "Коронація слова”.

"Ніхто не поспішає вмерти, щоб його читали в школі. Але позиція міністра дика і не українська – у всі часи в Україні вивчали живий часопис. Адже це – ознайомлення з тим, в якому світі ми живемо, і молода людина має про це знати", - наголосив він.

Також Жулинський розповів, що наукове товариство вже починає приймати міри:

– Уже на наступному його зібранні члени товариства підпишуть листи, направлені до відповідних інстанцій, президента та голови Верховної Ради України.

Він також додав, що "зараз міністр овісти Дмитро Табачник хоче відмінити вивчення сучасних письменників у школі,самі письменники цим дико обурені, але не панікують, мовляв, мали ми «того Табачника». Вони продовжують творити і, можливо, Табачник буде їм ще більшим натхненником".

За матеріалами УНІАН

Переглядів: 375 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: