Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

П`ятниця, 19.04.2024, 12:14
Головна » 2010 » Червень » 25 » Свічка пам’яті
16:32
Свічка пам’яті

В Україні стартувала міжнародна акція «Не дамо згасити свічу пам’яті», присвячена вшануванню пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932 – 1933 рр.


19 червня біля Меморіалу жертвам Голодомору зібралися небайдужі громадяни, представники громадських і політичних організацій України.

Патріарх Київський та всія Руси-України Філарет, Патріарх Української греко-католицької церкви Любомир Гузар, ієрархи Української автокефальної церкви відправили поминальну службу за невинно убієнними жертвами Голодомору.

На акції було освячено свічки, які розійдуться містами України та інших країн світу. Планують, що міжнародна кампанія «Не дамо згасити свічу пам’яті» пройде у 32 країнах світу, в ній мають взяти участь представники різних релігій і конфесій, політики, громадські діячі.

Акцію «Не дамо згасити свічу пам’яті» підтримали місцеві осередки Конгресу Українських Націоналістів у Києві, Чернівцях, Луганську та інших містах України.

Так, зокрема, у Чернівцях активісти Блоку Національних Сил Буковини, до якого входить КУН, зорганізували проведення та взяли участь у панахиді за жертвами голодоморів за участю настоятеля церкви преподобної Параскеви Сербської УПЦ КП о. Миколи Семелюка.

У Луганську місцеві організації Конгресу Українських Націоналістів, ВУТ "Просвіта”, Українського козацтва та інших національно-патріотичних партій та громадських організацій провели мітинг-реквієм біля пам’ятника жертвам Голодомору 1932 – 1933 рр. Завершився захід спільною молитвою за душі заморених голодом українців.

За матеріалами Прес-служба КУН www.cun.org.ua
Переглядів: 360 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: