Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

Вівторок, 23.04.2024, 22:08
Головна » 2010 » Червень » 29 » Слава Героїв
16:16
Слава Героїв


Слава творцям героїчного чину!

Минає 69 років від дня проголошення Акту відновлення Української Держави 30 червня 1941р., який став предтечею Акту проголошення незалежності України 24 серпня 1991р.

Цей Чин у страшні, буремні часи показав, що правонаступність сучасної Української Держави була започаткована ще в Київській Русі, Козацькій Республіці періоду Гетьманщини, Українській Народній Республіці, Західно-Українській Народній Республіці, Карпатській Україні, а Акт відновлення Української держави 30 червня 1941 року став логічним продовження процесу національного державотворення.

На жаль, сучасне суспільство не пережило глибоко свою історію, у тому числі те, що з нею трапилося у ХХ ст. Пересічний українець, одурманений комуністичною брехнею та московськими міфами, ще до цих пір не сприймає державницький Акт 30 червня 1941 р. як один з важливих кроків на шляху до проголошення незалежності у 1991 р. Це одна з найболючіших наших проблем.

Творці державницького Акту 30 червня, зокрема лідери ОУН Ярослав Стецько та Степан Бандера, всупереч обставинам, кинули рішучий виклик двом світовим надпотугам, виразно заявивши про виключне суверенне право і найперший національний обов’язок українського народу творити власну владу на власній землі згідно власних потреб. Акт 30 червня змусив німецьких «визволителів» показати свої дійсні наміри та інтенції і оголив правдиве обличчя німецького національного соціалізму.

Творці Акту відродження державності перед загрозою смерті не відкликали свого рішення і взяли відповідальність за свою принципову позицію – господарем на українських землях має бути лише український народ - і в обороні Акту поставили власну збройну силу – УПА.

І сьогодні, коли ми відзначаємо цей день, найголовніше, що ми повинні зробити, щоб гідно вшанувати цю видатну подію української історії, – це співвіднести самих себе з тим часом. Адже історія є не лише минулим. Насправді це частина нашого майбутнього, яке ми несемо в собі через усвідомлення та особистісне переживання історичних подій.

Акт 30 червня став логічним ствердженням того, що Незалежна Україна постала як наслідок понад трьохсотлітньої національно-визвольної боротьби українців. Прийшов час на визнання цього періоду складовою державного процесу, а творцям належить гідна подяка народу і держави.

 Слава Україні!

Слава творцям і оборонцям Акту відновлення української держави 30 червні 1941 року!

 

ГоловаОУН(б)                 Стефан Романів

Переглядів: 308 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: