Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

П`ятниця, 29.03.2024, 01:36
Головна » 2010 » Жовтень » 17 » Не дозволимо згасити свічку, запалену в пам’ять про жертви Голодомору 1932-33 рр.
21:02
Не дозволимо згасити свічку, запалену в пам’ять про жертви Голодомору 1932-33 рр.

НЕ ДАЙМО ЗГАСИТИ СВІЧКУ, ЗАПАЛЕНУ В ПАМ’ЯТЬ ПРО ЖЕРТВИ ГОЛОДОМОРУ 1932-33 РР. В УКРАЇНІ


27 листопада 2010 р. вся українська спільнота буде відзначати День пам’яті жертв Голодомору. Однією з найбільш трагічних сторінок в історії України є Голодомор 1932-33 рр., який за своєю суттю був знаряддям тоталітарного радянського режиму для геноциду українського народу.

Незважаючи на довголітні намагання комуністичної влади дезінформувати світ та вбити в людській пам’яті жахливі спогади про Голодомор, - правда про жорстокий злочин проти українського народу стала сьогодні надбанням світової громадськості. Відкриті архівні документи, дослідження українських та зарубіжних учених, а також спогади очевидців стали підставою для прийняття 28 листопада 2006 р. "Закону Про Голодомор 1932 – 1933 років в Україні”, ст. 1 якого стверджує, що "Голодомор 1932–1933 років в Україні є геноцидом Українського народу”. Беззаперечні докази також стали причиною для визнання Голодомору геноцидом 14 державами світу та для вшанування пам’яті жертв Голодомору такими високими міжнародними інституціями, як Європейський Парламент, Організація Об’єднаних Націй, ЮНЕСКО і ОБСЄ.

Великою зневагою до мільйонних жертв геноциду українського народу є політика нинішньої влади в Україні, яку продемонстрував на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи Президент Віктор Янукович, заявивши всупереч українському Закону, що визнавати Голодомор як факт геноциду щодо того чи іншого народу є неправильно і несправедливо. Про наміри повернути історію в зворотний бік також свідчать дії провладних сил, які хочуть замінити в ст. 1 "Закону Про Голодомор 1932 – 1933 років в Україні” твердження "геноцид” на "трагедія”.

У зв’язку з цим 19 червня 2010 р. Світовий Конґрес Українців (СКУ), продовжуючи свою багаторічну працю у відновленні історичної правди про Голодомор, розпочав Міжнародну акцію "Свічка моління”, яка проходить під гаслом "Не дамо згасити свічку пам’яті”. Її метою є гідно вшанувати в Україні і за її межами пам'ять мільйонів невинних жертв та привернути увагу світової громадськості до справжніх причин цієї трагічної сторінки нашого народу.

СКУ закликає всю українську спільноту приєднатися до цієї акції та 27 листопада 2010 р., в День пам’яті жертв Голодомору, провести в усіх українських церквах скорботні панахиди та закликати до вшанування пам’яті жертв Голодомору громади інших віровизнань; вивісити в своїх населених пунктах плакати з написом "Голодомор 1932-33 рр. – геноцид українського народу” та сприяти, щоб у публічних місцях, на будівлях державних і українських установ та на власних будинках були розміщені українські національні прапори з чорною стрічкою; увечері цього ж дня, від 19:32 до 19:33 за місцевим часом, що символічно нагадує роки Голодомору, хвилиною мовчання та молитвою вшанувати пам’ять знищених українців, а також запалити свічку в кожній церкві, громадській домівці та у своєму помешканні.

У той же час українцям слід і далі докладати зусиль до визнання Голодомору геноцидом українського народу законодавчими органами країн свого проживання, вести працю щодо включення теми Голодомору до освітніх програм навчальних закладів, проводити просвітницьку діяльність на цю тему серед українського та місцевого населення, присвячувати цій тематиці різні заходи, що привертають увагу широких мас і засобів масової інформації, як наприклад, виставки, відкриті столи, прес-конференції, наукові симпозіуми, покази тематичних фільмів тощо.

"Віддаючи належну шану жертвам Голодомору, ми маємо зробити все, щоб світ знав правду про ці жахливі події, які ніде й ніколи не повинні повторитись. Тому для нас головне сьогодні – не мовчати. Нашим обов’язком є об’єднати зусилля та своїми діями довести, що ми нікому, включно й Президенту Віктору Януковичу, не дозволимо згасити свічку, запалену в пам’ять про жертви Голодомору 1932-33 рр. в Україні”, - сказав голова Міжнародного координаційного комітету в справі Голодомору, генеральний секретар СКУ СтефанРоманів.

Світовий Конґрес Українців

Стефан Романів Голова МКК, генеральний секретар СКУ


Переглядів: 364 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: