Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

П`ятниця, 26.04.2024, 01:11
Головна » 2011 » Квітень » 7 » Нарада молодіжної референтури КУН
16:21
Нарада молодіжної референтури КУН

У Києві відбулась нарада керівництва Конгресу із молодіжним активом партії

2 квітня у м. Києві Голова Конгресу Українських Націоналістів провів нараду із молодіжним активом партії. До столиці з’їхалися представники 19 обласних організацій Конгресу, кожен із яких привіз пропозиції від своєї організації щодо активізації та поліпшення роботи із партійною молоддю.

Впродовж кількох годин між керівництвом партії та молодими активістами відбувалась відверта розмова, обмін думками і планами.

У своєму виступі Голова КУН Степан Брацюнь підкреслив, що Конгрес із самих початків свого заснування велику увагу приділяв роботі із молоддю. «Ми маємо залучати молодь у лави партії та виховувати її, бо від цього залежить наш кадровий потенціал», – сказав Степан Брацюнь перед учасниками наради.

За його словами, саме молоді патріотичні люди можуть переламати ситуацію, яка склалася сьогодні в Україні, коли при владі опинились антиукраїнські сили. «Виховуючи молодь на засадах українського націоналізму, ми зможемо закласти основи організованого руху проти керованих Кремлем політиків, якого найбільше ця влада боїться. Ми маємо перемагати в інформаційній боротьбі, спрямувати свої сили на пропагандивну роботу серед активної української молоді, залучати нове членство до Конгресу», – наголосив Голова КУН.

Молоді конгресівці під час наради ділились своїм досвідом роботи із молоддю, ідеями щодо поліпшення інформаційної діяльності партії та внутрішньопартійної комунікації. Учасники зібрання одностайно наголосили на доконечній потребі відновити молодіжну референтуру в структурі Конгресу.

Кожен із присутніх мав можливість висловити свої думки та пропозиції. Одним із найбільш обговорюваних стало питання популяризації Конгресу серед молоді, зокрема через соціальні мережі в Інтернеті. Так, Кирило Новіков із Луганська підкреслив важливість повноцінного функціонування партійної сторінки на Facebook. Це сприятиме згуртованості членства, переконаний він, допоможе обмінюватись думками та ідеями та оперативно відгукуватись на події у державі.

Андрій Дума із Маріуполя, що на Донеччині, запропонував створити при Конгресі юридичну референтуру, яка б правовими важелями допомагала націоналістам боротися із проявами антиукраїнської політики нинішньої влади. Оптимістично прозвучали слова активіста із Донбасу про те, що сучасну молодь, навіть у зрусифікованих регіонах країни, цікавить українська національна ідея, треба тільки знайти підхід до найактивнішої частини студентства.

Цю тему розвинув Володимир Мусяк, який представляв Одеську організацію КУН. Виходячи із власного досвіду, він розповів, як можна заохотити зрусифікованих молодих людей до української справи. За словами Володимира, молодь треба залучати через українську масову культуру, влаштовуючи дискотеки із українською музикою, організовуючи літературні читання тощо.

Деякі обласні організації Конгресу, як-от Хмельницька, намагаються виховувати молодь на засадах українського націоналізму, починаючи зі шкільного віку. Про діяльність громадської організації на базі Конгресу під назвою Пластовий рух «Сокіл» розповів присутнім Володимир Васьковський із Хмельницького. Його доповідь закінчилась жвавим обговоренням цього питання.

Делегований від Київської організації КУН Георгій Красіков у свою чергу повідомив, що кияни підготували статут громадської організації під гаслами Конгресу, яка зосередиться на створенні таборів для відпочинку молоді в рекреаційних зонах. Організація поєднуватиме екологічну та патріотичну складову діяльності.

Представники із Дніпропетровська та Львова наголошували на тому, що для ефективної роботи організації потрібно розробити річний план заходів та графік вишколів молоді. Львів’янин Андрій Шпіцер у своєму виступі підкреслив важливість діяльності молодіжного відділу у структурі партії. На його думку, Конгрес буде монолітною та діяльною партією тоді, коли 80 % членства буде проходити через молодіжну референтуру.

Активісти із багатьох регіонів піднімали питання запровадження одностроїв для членів молодіжної референтури та організації вишколів. Голова КУН Степан Брацюнь зазначив, що ці та інші пропозиції молодіжного активу буде винесено на обговорення Головного Проводу Конгресу.

Своїм баченням розвитку молодіжної референтури поділився із молодими конгресівцями голова секретаріату Головного Проводу КУН Володимир Манько. Він вважає, що молодь повинна ставати більш ініціативною, активно співпрацювати із керівництвом партії та обласних організацій, надавати свої пропозиції та організовувати публічні заходи, вуличні акції, відгукуючись на важливі події як у гуманітарній, так і в соціально-економічній сфері.

На завершення наради референт з питань агітації та пропаганди КУН Руслан Єгоров прочитав перед учасниками зібрання лекцію на тему «Основи психоінформатики для молодих лідерів».

Прес-служба КУН

Переглядів: 703 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: