Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

П`ятниця, 26.04.2024, 04:07
Головна » 2010 » Липень » 22 » Кирил не збирається миритися з Київським патріархатом
16:01
Кирил не збирається миритися з Київським патріархатом
Патріарх Московський і всієї Русі Кирил не буде примирятися з "неканонічним" Київським патріархатом. 

Про це заявив представник Української православної церкви Московського патріархату ігумен Лонгін, повідомляє Ліга.net з посиланням на прес-службу УПЦ.

"Що стосується питання примирення Української православної церкви Московського патріархату та Київського патріархату, то як раз слово "примирення" тут не зовсім підходить", - зазначив ігумен Лонгін.

"Примирити кого з ким? Існує 15 помісних православних церков, жодна з них не визнала розкольницьку церкву пана Михайла Антоновича Денисенка (Філарета). Момент примирення можливий тільки тоді, коли ця людина повернеться в лоно Матері-Церкви, з усвідомленням своїх помилок і публічно покається", - додав він, передає "Українська правда".

Як відомо, самоназвана «Московська Патріархія» відокремилася від канонічної Київської Митрополії у 1448 році. Лише через 141 рік вона отримала визнання Константинопольського Патріархату.
У 1684 році Московська Патріархія звернулася до Константинопольського патріарха Якова з проханням підпорядкувати їй Українську Митрополію, але отримала відмову.
У 1686 році Константинопольський Патріарх Діонісій погодився на підпорядкування Москві Української Церкви, але через рік його саме за це було засуджено на Царгородському патріаршому соборі та позбавлено сану, а підпорядкування визнано актом хабарництва та скасовано.
Переглядів: 259 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: