Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

Субота, 27.04.2024, 01:51
Головна » 2010 » Грудень » 13 » Дмитро Табачник не знає, що «до речі» пишеться окремо
10:53
Дмитро Табачник не знає, що «до речі» пишеться окремо


Нещодавно оголосили результати радіодиктанту національної єдності. Диктант з української без жодної помилки написали лише троє учасників, а лише однієї помилки припустилися 177 осіб. Серед них і міністр Дмитро Табачник.

Радіодиктант національної єдності без жодної помилки написали лише троє учасників– священик, коректор та учений біолог.

Нагадуємо, що диктант з української мови транслювали 9 листопада — в день української писемності та мови. А в п'ятницю, 3 грудня, Національне радіо назвало переможців, повідомляє ТСН.

Священик Олександр Овчінніков із Білоцерківського району Київської області став одним із трьох переможців.

Також бездоганно написали радіодиктант коректор за фахом Ольга Голобородько з Києва та учений біолог Олена Андрущенко.

Найстарішим учасником всеукраїнського диктанту національної єдності виявився 92-річний Іван Шматько із Мелітополя. А найактивнішими виявилися слухачі Києва та Львівської області.

Найтиповішими помилками стали пунктуаційні знаки, а також більшість учасників не вжили лапки, у виразі «полонені» верблюди. Слово «полонені» вживалось у переносному значенні.

Участь в акції взяли понад 11 тисяч осіб з України та з-за кордону.

Переможці конкурсу, які допустились не більше однієї помилки, отримали призи від Національного радіо — радіоприймачі, аудіодиски з записами голосів класиків української літератури, аудіо-версію «Кобзаря» Тараса Шевченка, словники та книжки відомих українських мовознавців. Найграмотніші учасники отримали грошові призи від Ліги українських меценатів.

Нагадаємо, диктант з української мови писав також міністр освіти Дмитро Табачник. Він припустився однієї помилки, написавши «до речі» разом.

До речі , за повідомленням ТСН в день оголошення результатів а ні слова про перевірку роботи від Табачника. " Роботу пана міністра ніхто не бачив. Перед телекамерами видно як він шипе диктант, як кладе до конверту і передає комусь в руки. " ( ТСН ).

Переглядів: 387 | Додав: Oryel | Теги: Табачник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: