Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

Вівторок, 16.04.2024, 13:49
Головна » 2010 » Липень » 20 » Честь і шана творцям УГВР
12:50
Честь і шана творцям УГВР

Звернення Голови Проводу ОУН (б) 

В ці дні ми відзначаємо річницю створення Української Головної Визвольної Ради – своєрідного уряду воюючої України. В липні 1944 року у лісах Львівщини біля Сприні оборонці нескореної Батьківщини, представники різних поколінь, вихідці з різних куточків нашого краю, делегати різних політичних середовищ створили об’єднуючий орган для координації і спільного керівництва підпільною боротьбою.

Згадуємо сьогодні Президента УГВР Кирила Осьмака, керівника Секретаріату Романа Шухевича, членів УГВР отця Івана Гриньоха, Миколу Лебедя, Івана Вовчука, Миколу Дужого, Ростислава Волошина, Лева Шанковського, Дарію Ребет, Василя Мудрого, Йосипа Позичанюка, Василя Кука та інших достойників. Низько схиляємо голови перед їхнім безсмертним чином і світлою пам’яттю.

Які висновки ми робимо сьогодні, аналізуючи події понад 65-літньої давнини, до яких дій вони нас мають спонукати?

Нас покликав обов’язок перед предками і нащадками, біль за долю України тепер і в перспективі. І ми маємо засвоїти урок творців УГВР, який полягає в тому, що і в найнесприятливіших умовах боротьба за волю можлива і необхідна. Власним прикладом вони вчать нас, що об’єднуватись треба не задля пустопорожньої балаканини та посад, але задля спільної боротьби. Творці УГВР вчать нас, нині сущих, жертовності, самозречення, вірності національній ідеї і національному ідеалу – українці мають стати господарями на власній землі. Боротьба за власновладство нації в своїй державі не припиняється досі і цьому є багато прикладів.

Відчуймо сьогоднішню актуальність заклику творців УГВР до українського народу: «Український народ входить у вирішальну стадію своєї визвольної боротьби.

Сучасне українське покоління нехай буде горде, що саме йому доведеться в геройській боротьбі завершити будову української держави.

Це велетенське завдання вимагає ще більшого, ніж досі, завзяття, ще більшої відданості справі, а перш за все об’єднання всіх самостійницьких революційних сил під одним політичним проводом».

            Нехай світла пам'ять творців УГВР, підпільників ОУН, бійців УПА спонукає всіх нас бути активними, рішучими, принциповими і солідарними в реалізації наших ідей. Нехай їхній приклад навчить всіх нас любити рідний край, так, як любили його вони. Нехай їхній гордий дух додасть всім нам мудрості, сили і завзяття.

 

Слава творцям УГВР! Слава Україні!

 

Голова  ОУН (б)                                                                                      Стефан Романів

Переглядів: 356 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: