Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

УКРАЇНСЬКЕ ПОЛІССЯ

інформаційний сайт націоналістів чернігівщини

П`ятниця, 26.04.2024, 15:30
Головна » 2010 » Липень » 24 » Білорусь виклала компромат на Путіна – інформаційна війна в розпалі
12:05
Білорусь виклала компромат на Путіна – інформаційна війна в розпалі


Інформаційна війна Росії та Білорусі набирає обертів. Після скандальних фільмів «Хрещений батько» про злочини Олександра Лукашенка, які зявилисяна російських каналах, білоруська преса опублікувала компромат на Володимира Путіна.


Напередодні газета «Республіка», яка є офіційним органом ради міністрів Білорусії, опублікувала частину доповіді Бориса Нємцова «Путін. Підсумки. 10 років». Доповідь супроводжувалася гострими коментарями журналістки Тетяни Владимирової.

За словами журналіста видання, всі політичні теми, у тому числі на тему білорусько-російських взаємин, потрапляють з адміністрації Лукашенка. Доповідь Нємцова головному редактору «Республіки» нібито передали особисто від помічника Олександра Лукашенка, начальника головного ідеологічного управління адміністрації президента Білорусії Всеволода Янчевського.

Як відзначають білоруські експерти, Лукашенко, розпорядившись опублікувати компромат, завдав удару і по білоруському прем’єру Сергію Сидорському, якого, за чутками, Москва хотіла б бачити новим білоруським президентом. Адже з публікації виходить, що саме Рада міністрів, органом якого є «Республіка», критикує Путіна.

Сам Нємцов був украй здивований, що написану ним доповідь використовували в «істеричній війні компроматів двох авторитарних лідерів, що зарвалися». У громадській раді при адміністрації Лукашенка визнали, що інформаційна війна між Москвою і Мінськом йде, проте замовлення компромату на Путіна з боку Лукашенка не підтвердили.

Як відзначають експерти, головним своїм ворогом Лукашенко вважає саме Путіна, тому опублікований компромат спрямований саме проти нього. Як заявив колишній депутат палати представників, прихильник Лукашенко Сергій Костян, білоруська влада давно знала, що інформаційну атаку на Лукашенка ініціював особисто Путін, передає ТСН.

Напередодні, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що прем’єр не буде реагувати на публікацію в білоруській пресі витягів з доповіді Нємцова. Пєсков проте відзначив, що якість доповіді «залишає бажати кращого», і його «ангажованість не викликає сумнівів».

Інформаційна війна між Москвою і Мінськом почалася на початку червня, її приводом стали розбіжності з приводу входження Білорусі до Митного союзу і черговий виток «газової війни». 4 липня телеканал НТВ показав документальний фільм «Хрещений батька», в якому Лукашенко фактично звинуватили у фізичному усуненні своїх політичних опонентів і встановлення диктатури в країні. Відповіддю Білорусії стало інтерв’ю президента Грузії Михайла Саакашвілі, що з’явилося 15 липня на білоруському ТБ. Більша частина інтерв’ю була присвячена критиці російської зовнішньої політики.

У минулу п’ятницю телеканал НТВ показав фільм «Хрещений батько-2», в якому доповнив і розповсюдив висунуті проти Лукашенка звинувачення. Білоруський лідер цього разу прокоментував сюжет і заявив про свою впевненість у тому, що замовили компромат на нього російські колеги.

Як стало відомо напередодні, Білорусь 22 липня завдасть новий удар у відповідь по Росії в ході інформаційної війни, показавши телеінтерв’ю з президентом Латвії Валдісом Затлерсом.

За матеріалами ЗІК

Переглядів: 277 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: